lördag 24 november 2012

Skaldjurs- och fiskpaté


Mycket lättlagad paté, praktisk som förrätt som kan förberedas och som är lätt att göra till många.

till 15 skivor

600 g skinn och benfri laxfilé
3 ägg
1,5 tsk salt
2 dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
1 krm cayennepeppar
150 g skalade räkor
75 gram musslor

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform. Klipp ett bakplåtspapper och lägg i botten, smörj även detta.
Skär laxen i bitar och kör i matberedare till en färs.
Rör ner ägg, salt, grädde, potatismjöl och cayenne. Kör till en slät smet och vänd sedan ner räkorna.
Lägg hälften av smeten i formen.
Lägg på musslorna
Täck med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 55 minuter
Patén är färdig när innertemperaturen är 75 grader, men jag körde lite till för att vara säker på att den inte blir för lös

Vid serveringen skiva upp
Lägg på fina räkor lite rom
Servera på en bädd av blandade salladsblad och med en sås

Sås: Cremefraiche, majonäs, rom, salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar