Meny
3 snittar
aprikosbubbel ( aprikoslikör och mousserande vin )
grillad entrecote
glaze
basilikasmör
tomatrisotto
potatissallad med vårgrönt och dressing
Jordgubbssemifreddo
Grogg: Seebreezer
Gurksnitt
skär en relativt tunn gurka i 2 cm tjocka skivor, gröp ur bitarna
Gör en blandning av färskost (philadelphia), finhackad rödlök, stenbitsrom och lägg på bitarna
garnera med en räka och dill
Ostsnitt
Blanda färskost med parmesan och klicka blandningen på en liten bit grovt bröd
Garnera med en bit rädisa
Isterbandssnitt
1/2 gul lök, strimlad
1 isterband - tag bort skinnet och mosa
150 g tinad hackad spenat
1 dl färskost
1 tsk ättiksprit
salt och peppar
grovt bröd i småbitar
- Krama vätskan ur den tinade spenaten
- Hetta upp stekpanna med smör och fräs lök, korv och spenat ett par minuter
- när blandningen svlnat så mixa den med färskosten, ättika. Smaka av med salt och peppar
- Bred blandningen på brödbitar
POTATISSALLAD MED VÅRGRÖNT
Kokt färskpotatis
frysta ärter
sugar snaps
blandad sallad
ärtskott
Dressing: 3 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
1/dl rapsolja
2 tsk flinsalt
2 krm svartpeppar
Skiva ljummen potatis och slå på dressingen
tina ärter
koka sugar snaps 1 minut
Blanda ihop allt strax innan servering
TOMATRISOTTO
- koka upp 8 dl vatten med hönsbuljongtärningar
- Fräs 1 hackad gul lök och 2 vitlöksklyftor i olivolja tillsätt sedan
- 3 dl arborioris som får fräsa med en liten stund
- koka sedan in 3 dl vitt vin
- tillsätt sedan 1 burk körsbärstomater och
- späd sedan med buljongen efter hand
- Koka i 25 minuter
- tillsätt sedan 2 dl parmesan och
- servera mera parmesan vid sidan av
Grillad entrecote
Det är inte helt lätt att få en god grillad entrecote så jag tänker förkoka för att det säkert ska bli mört !
Förkoka ett helt köttstycke i oxbuljong tills det är mört, låt svalna
Skär i skivor och grilla snabbt
Pensla med en glaze
Glaze:
dijonsenap, svartpeppar, hoisinsås, lite liquid smoke, worcestershiresås
BASILIKASMÖR
Rivet skal av en citron
1 skalad vitlök
blad av en kruka basilika
1 msk citronjuice
1 msk olivolja
150 g rumsvarmt smör
salt och peppar
Mixa vitlök, basilika, citronjuce och olivoljan. Tillsätt sedan rumsvarmt smör och citronskal och smaka av
JORDGUBBSSEMIFREDDO
1/2 l färska jordgubbbar
2 dl kondenserad mjölk
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 äggulor
rivet skal och saft av en lime
krossade cantuciniskorpor till servering
Mixa jorgubbarna grovt tillsammans med den kondenserade mjölken
Vispa äggvitorna till hårt skum
Vispa grädden och tillsätt jorgubbsröran, florsocker, äggulor, limeskal och limesaft och vispa ihop
vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten
Häll det hela i en burk med lock och stå i frysen minst 4 timmar
Låt det tina minst 30 min innan serveringen om det ska bli semifreddo
Servera i fina glas och dekorera med skorpor jordgubbar eller som i detta fall skorpor, jordgubbar och choklad
SEEBREEZER
4 cl vodka
10 cl tranbärsdryck
5 cl grapejuice
lime
is
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar