Efter maten är jag quiz-master temat är Vinter |
6 pers. (som förrätt)
1 kg räkor m skal
räkbuljong:
räkskalen
1stor gul lök (hackad)
1 hackad morot
1 liten bit rotselleri hackad
2 msk curry
4 msk tomatpuré
9 dl vatten
soppan:
50 g smör
2 krm cayennepeppar
ljus maizena
silad räkbuljong
1 1/2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 dl cremefraiche
2 fiskbuljongtärningar
Gör så här:
Skala räkor. Spara skal och huvud till soppkok
Fräs smör i en kastrull
tillsätt lök, morot selleri curry och tomatpuré
-Låt allt fräsa en kort stund, varefter skalen tillsätts och får fräsa med ytterligare någon minut
Smula i buljongtärningar.
Späd med vin och vatten
Ge det hela ett uppkok
Koka 15 minuter
Sila buljongen
Tillsätt grädde och cremefraiche
Tillsätt redningen
Smaka av soppan m s & p. Tillsätt eventuellt lite cherry för att få lite sötma.
Om du önskar äta räksoppan som huvudrätt kan du tillsätta krutonger eller gott bröd vid sidan av:)
Tillsätt räkorna strax innan servering (precis så att de hinner bli lite varma-inte sega)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar