torsdag 6 januari 2011

Hummersoppa

Här har vi kommit ända till desserten ! Annelie studerar visst recptet på hummersoppan ! 

Hummer styckas inför soppkoket

Hummer och pyamasbyxor


Dagen före nyår bjöd vi på hummersoppa till förrätt. VÄLDIGT god sådan.

5 pers.
2 humrar som tinas dagen innan
1 morot
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
2 msk smör
1 saffranskuvert
2 msk tomatpuré
2 msk cognac
3 dl vitt vin
4 msk hummerfond
1 l vatten
3 dl vispgrädde
3 msk ljus maizenaredning
s & p
2 charlottenlökar

Gör så här:
°dela humrarna och plocka ut köttet
°grovhacka hummerskalen
°skala och hacka morot, lök, vitlök och rotselleri
°bryn skalet och grönsakshacket i kastrull m smör

°tillsätt saffran och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut


°häll i cognac och vin. Koka en stund

°tillsätt fond och vatten. Småkoka i 40 minuter. 
°sila av buljongen

°koka ihop buljongen m grädden i 5 minuter. Red med maizena
°smaka av m s & p

(°ställ svalt om du förbereder dagen innan. Det kan du alltså göra HIT)

°skala och strimla charlottenlöken
°fräs i smör utan att ta färg

°skär hummerköttet i grova bitar. Behåll klorna HELA
°blanda med löken

°Fördela hummer och lök i tallrikarna

°värm soppan och häll över hummerköttet
-KLART

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar