Här har vi kommit ända till desserten ! Annelie studerar visst recptet på hummersoppan ! |
Hummer styckas inför soppkoket |
Hummer och pyamasbyxor |
Dagen före nyår bjöd vi på hummersoppa till förrätt. VÄLDIGT god sådan.
5 pers.
2 humrar som tinas dagen innan
1 morot
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
2 msk smör
1 saffranskuvert
2 msk tomatpuré
2 msk cognac
3 dl vitt vin
4 msk hummerfond
1 l vatten
3 dl vispgrädde
3 msk ljus maizenaredning
s & p
2 charlottenlökar
Gör så här:
°dela humrarna och plocka ut köttet
°grovhacka hummerskalen
°skala och hacka morot, lök, vitlök och rotselleri
°bryn skalet och grönsakshacket i kastrull m smör
°tillsätt saffran och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut
°häll i cognac och vin. Koka en stund
°tillsätt fond och vatten. Småkoka i 40 minuter.
°sila av buljongen
°koka ihop buljongen m grädden i 5 minuter. Red med maizena
°smaka av m s & p
(°ställ svalt om du förbereder dagen innan. Det kan du alltså göra HIT)
°skala och strimla charlottenlöken
°fräs i smör utan att ta färg
°skär hummerköttet i grova bitar. Behåll klorna HELA
°blanda med löken
°Fördela hummer och lök i tallrikarna
°värm soppan och häll över hummerköttet
-KLART
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar