Länge sedan jag skrev något, det blir mest standardrätter i vardagslag.
Idag gjorde jag nåt nytt, gott och extremt lättlagat. Perfekt en lagom trött fredagkväll och rödvin (Lyngrove podium) smakar sååå bra till. Gratängen förde tankarna till Pisa där vi käkat gnocchi med ost på samma ställe två år i rad ! Det är gott och inte alls fantasilöst.
GNOCCHI MED SPENAT OCH OST
1 påse färska gnocchi (500 g) (potatisbaserad färsk pasta)
250 gr fryst spenat (tinad och urkramad)
2 bitar mozzarella
100 gr gorgonzola
1,5 dl riven parmesan
salt och peppar
1 krm malen muskot
2 msk olivolja 1 del grädde
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg gnocchin och spenaten i ugnsform. Dela mozzarellan och gorgonzolan i bitar och fördela på gnocchin. Krydda och lägg på parmesanen. Ringla över oljan och häll på grädden. Baka i ugn ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar