tisdag 18 november 2014

Chokladbiscotti

ca 30 st

50 g mörk choklad
75 g rumsvarmt smör
1/2 msk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
1 litet ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk neskaffepulver
1 tsk bakpulver
1 dl osaltade cachewnötter eller osaltade pistagenötter


  • grovhacka chokladen, vispa smör och socker poröst. Blanda i ägg och mjölet som blandats med kakao, kaffepulver och vaniljsocker. Blanda sist i choklad och grovhackade nötter. Om degen är för torr så ta i någon msk matolja
  • Forma degen till 3 rullar, så långa som plåtens bredd. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt oh platta till rullarna en aning
  • Grädda i 200 grader 15 minuter. Låt svalna 10 minuter. Skär sedan i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 175 grader
  • Vänd snittytorna uppåt och grädda ytterligare 10 minuter Se upp så att inte kakorna bränns, det går fort !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar