lördag 11 oktober 2014

Pumpasoppa

Pumpasoppa med curry och kokosmjölk



4 portioner
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk färsk ingefära, riven
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk curry
1 butternutpumpa, 1-1½ kg
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
peppar eller pepparsås
ev kycklingfond
chili

Skala pumpan och kärna ur den. Enklast tycker jag är att skära den i klyftor och sedan skrapa ur kärnorna. Efter det skalar jag klyftorna. Men du hittar säkert din teknik! Fräs gul lök och vitlök i lite olivolja tills den är genomskinlig och mjuk. Tillsätt ingefära, chili, curry och pumpabitar och låt svettas i några minuter.
Häll på kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt koka i 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät och servera eventuellt med lite finhackad färsk chili. Smaka av med salt, peppar och ev kycklingfond för att få rund smak.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar