Sallad med röd och grön kål och bearnaisesåsen |
Rostbiff, rostade grönsaker, brysselkål, saffransrisotto och en gräddsås |
Smörstekt brysselkål med sötmandel
strykande åtgång på vårt bord - gör mer än du tror !
500 gram brysselkål
salt
2 msk smör
2 msk olivolja
3 msk mandel (eller nötter eller bacon eller pumpafrön)
Rosta mandeln i het panna
Koka kålen snabbt
hetta upp smör och olja i stekjärn
bryn kålen 5 minuter
hacka mandeln och blanda med kålen och strö på lite flingsalt
Julig sallad med fruktig dressing
rödkål
grönkål
1 rödlök
fikon
1 apelsin
Dressing:
1/2 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
1 msk flytande honung
salt och peppar
Strimla rådkål fint, hacka grönkålen, strimla löken fint, hacka fikonen och skär apelinklyftorna i bitar
Blanda dressingen och häll över salladen
Bearnaisesås
Skålen tömdes snabbt ! Det är så gott !
300 g smör
1 msk finhackad scharlottenlök
1 msk dragon
2,5 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
2 äggulor
1 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
2 msk finhackad dragon
2 msk finhackad persilja
- smält smöret till 55 grader ( dvs det svalnar en stund)
- koka ihop lök, vinäger, vatten och dragon tills 3 msk återstår, sila av
- vispa ner äggulor i det avsilade, värm och vispa hela tiden tills det tjocknar
- strila/droppa sedan ner smöret under ständig vispning
- smaka av med salt och cayennepeppar
- tillsätt dragon och hackad persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar