måndag 20 augusti 2012

Västerbottenpaj med filodeg

En riktigt god ostpaj till kräftor eller annat ! Jag använde lagrad prästost i brist på Västerbottenost och det blev också gott.

1 paket filodeg 500 g
1 purjolök
smör
200 g ost
5 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Finhacka purjolöken och fräs i smör 3-4 minuter
3. Riv Osten och lägg undan lite till att täcka pajen med. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör i lökfräset och resten av osten. Blanda väl och smaka av med salt och peppar
4. Olja en form. Lägg i 3 ark filodeg. Låt lite deg hänga över kanten.
Doppa sedan degark i smeten och skrynkla ihop dem till en boll och fyll  botten av formen med dessa bollar. Det låter konstigt men blir gott.
5. Häll över resten av äggblandningen och täck med den sista osten. Grädda nederst i ugnen 40 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar