måndag 20 augusti 2012

Pizza med svamp

Denna pizza är riktigt god och hade strykande åtgång. Jag hade enbart färska kantareller vid detta tillfälle men ska pröva med annan svamp senare.


Gör en pizzadeg eller använd färdig deg om du är lat (det är inte jag i detta fall)
1 gul lök
200 g svamp
smör till stekning
salt och peppar
3/4 dl pesto
150 g riven prästost
rosmarin, färsk eller torkad
timjan
1 tsk flingsalt
olivolja

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och hacka löken
3. Ansa och grovhacka svampen
4. Fräs lök och svamp tills vattnet kokat bort
Smaka av med salt och peppar och låt svalna på tallrik
5. Kavla ut degen och lägg på en plåt med papper
6. Bred peston på degen och lägg därefter på svamphacket
Lägg på den rivna osten
7. Grädda 20 minuter
8. Strö sedan på örter, flingsalt och ringla över olivoljan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar