tisdag 17 juli 2012

Späckad fläskfilé, kantarellsås, sallad

Måndagen den 16 Juli

Detta är riktigt gott !

Marinerad och späckad fläskfilé som grillas hel. Till detta kantarellsås och mandelpotatis samt isbergssallad New York-style


Kantarellerna puttrar

De välputsade filéerna är nu späckade och ligger några timmar i marinad

SALLAD


Klyfta ett isbergssalladshuvud och lägg på ett fat

Blanda grönmögelost och cremefraiche till en slät sås och droppa över det klyftade salladshvudet

Strö över hårdstekt bacon i småbitar

FLÄSKFILÉ - MARINERAD, SPÄCKAD OCH HELGRILLAD

Gör en röra av 2 msk honung, 2 pressade vitlöksklyftor, hackade örter, några soltorkade tomater som finhackats. salt och peppar

Putsa filén noga och skär ett längsgående snitt i köttet. Stoppa in fyllningen och bind ihop

Lägg sen file´n några timmar i en marinad bestående av tomatpuré, honung, olja, sambal oelek, lite liquid smoke 

Grilla sedan ca 40 munter på indirekt värme d v s köttet läggs inte över lågan på gasolgrillen


KANTARELLSÅS


Fräs kantarellerna i panna tillsammans med lite lök (ex rödlök)
Häll på grädde, kalvfond eller viltfond samt en skvätt portvin och puttra
red med maizenaredning
smaka av med salt och peppar



1 kommentar: