Detta är riktigt gott !
Marinerad och späckad fläskfilé som grillas hel. Till detta kantarellsås och mandelpotatis samt isbergssallad New York-style
Kantarellerna puttrar |
De välputsade filéerna är nu späckade och ligger några timmar i marinad |
SALLAD
Klyfta ett isbergssalladshuvud och lägg på ett fat
Blanda grönmögelost och cremefraiche till en slät sås och droppa över det klyftade salladshvudet
Strö över hårdstekt bacon i småbitar
FLÄSKFILÉ - MARINERAD, SPÄCKAD OCH HELGRILLAD
Gör en röra av 2 msk honung, 2 pressade vitlöksklyftor, hackade örter, några soltorkade tomater som finhackats. salt och peppar
Putsa filén noga och skär ett längsgående snitt i köttet. Stoppa in fyllningen och bind ihop
Lägg sen file´n några timmar i en marinad bestående av tomatpuré, honung, olja, sambal oelek, lite liquid smoke
Grilla sedan ca 40 munter på indirekt värme d v s köttet läggs inte över lågan på gasolgrillen
KANTARELLSÅS
Fräs kantarellerna i panna tillsammans med lite lök (ex rödlök)
Häll på grädde, kalvfond eller viltfond samt en skvätt portvin och puttra
red med maizenaredning
smaka av med salt och peppar
Låter supergott, skall testas!
SvaraRadera