Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl ljummen mjölk
- 2,5 dl socker
- 150 g smör
- 2 tsk salt
- 4 ägg
- 9 dl mjöl eller så mycket som behövs till en smidig deg
- lite kardemumma
Semlefyllning
- 1 dl farin
- 50 g smör
- 1-2 tsk kardemumma
- 100 g mandelmassa
Gör så här:
- Degen görs som vanlig bulldeg. Jäs först 30 minuter
- kavla sedan ut den. OBS av denna mängd blir det 2 semlerullar och 8 vanliga bullar
- Bred ut fyllningen på utkavlad deg, den rivna mandelmassan på röran. Fyllningen räcker bara till de 2 rullarna. Till bullarna kan man ta vanligt mjukt smör och kardemumma eller göra mer röra så räcker det till bullarna också. Eller kanske 3 semlerullar.
- Rulla ihop och låt skarven vara neråt
- Lägg i form
- Jäs minst 30 minuter, ev pensla med ägg
- Grädda i 25 min, 200 grader i ugnens nedre fals känn så att bullen känns klar
- Pudra sen semlerullen med florsocker när den svalnat
- Skiva upp och servera med vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar