lördag 21 januari 2012

Tabouleh, lamm, revben och potatisgratäng


Svårt att bestämma sig ? Gör både och - så blev det idag

Tabouleh


Ruccola ( ursprungligen ska det vara bladpersilja)
4 tomater
1 purjolök ( eller gul eller röd lök)
1 avokado (kan uteslutas eller ta en gurka istället)
kokt kall bulgur
1/2 dl olivolja
1-2 pressad citron
salt peppar
mynta

Hacka allt ganska fint och blanda i lagom proportioner.

Lammstek


Jag gör den i lergrytan
2 timmar i 250 graders ugn sänkte andra timmen till 200 grader
Gnid in steken med salt och peppar
Blanda saft av 1 citron
rosmarin
fytande honung och pressad vitlök och häll/pensla detta runt om och inuti steken

Revbenen gör jag enligt recept som finns i bloggen från förra julen (19 december 2010)

Har gjort 2 potiatisgratänger: en med rotselleri, purjolök och ost utöver potatisen och en med morot och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar