söndag 29 juni 2014

Fruktiga älgfärsbiffar med karamelliserad rödlök

En succé särskilt om man inte har något emot att viltsmaken inte är framträdande

Biffar/hamburgare
8 hg älgfärs /eller nötfärs om det är bättre tillgång på det
2 ägg
3 tsk salt
2/3 dl mangochutney
2 msk asiatisk chilisås ( inte sweet chili utan den i röd plastflaska) Kan bytas mot en mindre mängd ex sambal oelek
knappt 1 msk lönnsirap eller honung
peppar

Blanda färsen ordentligt. Forma till biffar som plattas ut. Peppra på ytan
Grilla ca 20 minuter

Rödlöken

Har gjort det på gul lök också och det blir lika gott

Skiva 3 lökar tunt
mjukstek i smör och/ eller kokosolja
Strö på 1 msk strösocker
och en skvätt vinäger
Dra av stekjärnet från plattan och rör och  stå några minuter

Lägg biffarna på ett fat och täck med löken.

Gott att servera med coleslaw och gärna skivad mango.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar