Fläskfilé med gorgonzola
Bryn 1 fläskfile och efterstek den sedan i ugnen i 20 minuter, 200 grader. Skiva den, krydda med salt och peppar och lägg i ugnsform.
Stek 1 pkt bacon i strimlor
Mjukfräs 1 purjolök
Smält i 100 g gorgonzola eller ädelost i stekjärnet
häll på grädde och crème fraîche i önskad mängd (ca 2 + 2 dl)
smula i en buljongtärning eller häll i lite kalvfond
smula i en buljongtärning eller häll i lite kalvfond
häll såsen över köttet
strö över 2 dl riven ost
gratinera 10 - 15 minuter i 225 grader
Servera detta gärna med pressad potatis och vitkålssalladen nedan
Vitkålssallad
Strimla önskad mängd vitkål fint, gärna i matberedaren
Blanda med salt
Häll på
lika delar olivolja och vitvinsvinäger
lite socker (1 tsk till en liten salladsskål)
perilladekrydda
torkad basilika
en liten finstrimlad rödlök
Låt gärna stå någon timme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar